Ben ik weer
Haaiiii haaiiii,
Zo weer even gelegenheid om wat op mijn blog te schrijven!
De foto's willen nog steeds niet lukken, baal hier enorm van want heb nog zoveel wat ik wil laten zien... Verhalen zijn oke maar zonder foto's eerlijk gezegd geen reet aan hihi.
Vrijdag 24-02-2012: Vandaag samen met Natalie vroeg de auto in onderweg naar de Waitomo caves, vanuit hun zo'n 2 uurtjes rijden! Daar aangekomen een tochtje in de grotten, helemaal goed... De glimwormen waren erg mooi, maar mijn mooiste ervaring in de grot is toch wel dat ik daar heb zitten pissen hahahaha... Je mocht absoluut niet in je wetsuit plassen, ik moest zo ontzettend nodig, dus de vrouwelijke gids met mij mee naar een plekje, zij een gedeelte van mijn wetsuit losgemaakt en zie dat ding dan maar eens naar beneden te krijgen!! Ik kan je vertellen, das niet gemakkelijk :-)) In het donker op een heel klein stukje rots, met vooral veel water om je heen! Natuurlijk is mij dit gelukt en ik vond het een super leuke ervaring, er zijn maar weinig mensen die dit ook gedaan hebben. Na een tour van 3 uur eerst lekker douchen om op te warmen, daarna soep en een bagel en terug naar huis. Thuis aangekomen niet zo heel veel bijzonders gedaan, mn spullen bij elkaar geraapt en mn tas ingepakt. Op tijd slapen want Zaterdag op de bus
Zaterdag 25-02-2012: Vroeg uit bed, douchen, koffie en op naar de bus... We waren wat aan de late kant maar gelukkig nog net op tijd :-) Na een busreis van weer zo'n 5,5 uur aangekomen in New-Playmouth, hostel zoeken en gevonden! Het is een oud maar oke hostel. Na een bezoek aan de supermarkt voor de nodige boodschappen lekker relaxen op het dakterras van het hostel. De hostels gaan steeds beter, beetje kletsen met iedereen, altijd prettig. In dit hostel zijn ook een aantal Nederlanders, waarvan zelfs een meiske uit Zeist, hoe bestaat het. Normaal gesproken gebeurd zoiets in Spanje waar je een frietje bij pietje kan kopen en vaak bekenden mensen komt! Wel erg leuk, daarnaast ook een stelletje uit Brabant joehoe!!! In ieder geval leuke mensen ontmoet. Ook iemand uit Nelson, de plaats waar ik nog heen moet gaan, nummers uitgewisseld en als ik daar ben ff contact opnemen, met een local zie je toch weer andere dingen dan de toeristische dingen... Erg cool dus, heb er nu al zin!
Zondag 26-02-2012: Wat een vreselijke kut-nacht gehad!!!!! Man o man, er lag een vent te snurken, ik kon hem wel zn nek omdraaien, zo erg heb ik nog nooit mee gemaakt!! Mensen die mij kennen weten dat ik zonder goede nachtrust de andere ochtend niet te genieten ben, ik wou acuut naar huis, was er helemaal klaar mee!! En dan... Is er op zo'n moment gelukkig mijn steun en toeverlaat, mijn eigen lieve man!! ff gebeld, daarna bakske koffie, fatsoenlijk wakker worden en alles was weer oke (thnx Niels, i love you!!) Daarna beetje rondgelopen in het dorp, wat foto's gemaakt van wat muuschilderingen, erg mooi. Foto's zullen waarschijnlijk niet meer volgen dus misschien een middagje met zn allen in Zeist!!?? Op het dakterras nog even genieten van de zon en wachten op mijn bus naar Porirua. Weer ongeveer 6 uurtjes in de bus voordat ik in Porirua was, daar aangekomen stonden Jenny en Charlotte op mij te wachten. Bij hun thuis waren allen kinderen en aanhang aanwezig, met zn allen gegeten. Ik had een eigen kamer met eigen douche en toilet in de kelder, erg gaaf zo'n ruimte, zou voor ons ook wel wat zijn, wie weet ooit nog eens hihihi...
Maandag 27-02-2012: Heeeeerlijk geslapen, uitgeslapen zelfs, super!! Ontbijten en wandelen met Charlotte, maar jezus mina wat een bergen hier zeg, de cauberg in Limburg is er niks bij, vreselijk, eerlijk waar!! Maar goed, ik laat mij natuurlijk niet kennen! Verder niks bijzonders gedaan, wel weer mooie foto's gemaakt. Mooie foto van een zwarte zwaan met heeeele lieve pluizige, donzige grijze baby zwaantjes, zo schattig!! Met Charlotte en haar Pa aan de borrel voor het eten. Was gezellig :-) O ja, en het was heerlijk weer, zo'n 28 graden whoejoepie
Dinsdag 28-02-2012: Vandaag eigenlijk afgesproken om naar het strand te gaan, helaas geen strand weer :-(( Dan maar het dorp in om in ieder geval iets te doen die dag. Leuke middag gehad, ook even in de winkels geweest, en ja heb wat kleding gekocht... Ben benieuwd hoe il alles weer in mijn backpack ga krijgen, en niet alleen mijn backpack komt zwaarder terug, ikzelf draag wat ook wat extra kilootjes mee naar huis whahahahaha... S'middags de ferry e.d geboekt, dit moest bij de buren aangezien de fam White zelf geen computer heeft. Helaas kon ik pas Donderdag vertrekken naar het zuider-eiland, ik had er al willen zijn maar goed, het is niet anders. S'avonds beetje op de bank gehangen en wat gekletst. Wel op tijd naat bed gegaan maar kon absoluut niet in slaap komen, ik heb het nog 3:00 uur zien worden...
Woensdag 29-02-2012: Deze ochtend alleen thuis (tenminste, samen met BJ de 15 jaaroude hond) Lekker op mn gemak waker worden met een bakje koffie, een heerlijk ontbijtje en buiten krantje lezen. Op mn gemak ff douchen en ff een wasje draaien. Vandaag redelijk koud en veel wind (grrrrr waar blijft die nieuw-zeelandse zomer nou!!??) S'middags kwamen er vrienden van Charlotte langst, met zn allen aan het bier gezeten, het was reuze gezellig!! Op tijd de kelder ingedoken om mn tas in te pakken, moet nml om 7:00 uur al bij de ferry zijn!! Veel te vroeg!!
Donderdag 01-03-2012: Eindelijk is het dan zover, de oversteek naar het zuiden!! Moest er wel om 5:30 uit vandaag maar oke, gaat goed komen... Tijdens de 3 uur durende oversteek beetje rond gelopen aan boord en buiten op het dek, in het begin was het op het dek niet te doen, je waaide zowat weg, dan binnen maar ff filmpje kijken, zogezegd zo gedaan... Lekker relaxen en beetje dutten. Daarna wel weer het dek op voor het natuurlijk o zo mooie uitzicht!!! Wat prachtig allemaal weer. Om 11:30 in Picton aangekomen, ff wat gegeten en om 13:00 de bus naar Kaikoura. In Kaikoura zou ik eigenlijk de walvissen-tour gaan doen, helaas is dit niet gelukt. Ik ben om 19:00 naar mn bed gegaan (had de dorm voor mijzelf alleen!!) en heb tot de andere ochtend 08:00 geslapen!! Zou ik moe geweest zijn hihhi... Moest om tien uur uitchecken in hostel en om 16:00 zou mn bus pas komen, jemig wat moet je nou zes uur lang doen??? Jullie zullen het misschien niet geloven maar ik ben (op advies van de vrouw van het hostel) wezen wandelen, langst de kust en door de bergen. Deze wandelen duurde DRIE uur, en jawel, ik heb hem gelopen... Ik ben zo fucking trots op mijzelf!! Halverwege kwam ik een meisje tefgen, eerst hele tijd engels gesproken totdat ik vroeg waar ze vandaan kwam, uit Nederland. Dat was erg grappig. Met haar de rest van de wandeling gedaan. Ik val een beetje in de herhaling maar ook hier het uitzicht weer super! Zo ontzettend kut dat de site nog steeds geen foto's kan plaatsen! Volgende reis maar een andere site proberen, ja jullie lezen het goed! Volgende reis!! hihihi
he lieverd...geweldig om weer over je avonturen te lezen. Ik vindt t fijn dat het allemaal redelijk voorspoedig verloopt(op zo'n snurkende man en moordneigingen na dan hihi)
Enne neee ben niet met je verjaardag op vakantie hihihi...ga in mei..budgetprijsje.
Geniet er verder van..lees t wel weer!!!! Liefs en knuffel carla